Boka rum

Södermalm är en av de populäraste och mest spännande delarna av Stockholm där nöjeslivet är som bäst. Nära hotellet finns den vackra parken nere vid Zinkensdamm som bjuder in till promenader längst med vattnet och de lummiga kolonilotterna som är utmärkande för området. Kännetecknande för stadsdelen är även mångfalden av trendiga designaffärer, både för inredning och kläder. Södermalm har blivit en av populäraste platserna att öppna restauranger och caféer på vilket gör Hellstens Malmgård ett optimalt hotell att bo på för matälskare.

I folkmun har hotellet kallats Drottning Kristinas Jaktslott, idag är denna herrgårdsliknande fastighet ombyggd till ett hotell i tre stjärnig standard. 

Historien från 1770 sitter i väggarna. Denna har förstärkts och utvecklats till det speciella koncept som kännetecknar många av Hellstens hotell; starka färger på rummens väggar, möbler i tidstypisk gustaviansk stil och också en del antikviteter från världen, samt föremål från spännande platser kryddade med oförväntade detaljer. Unika kakelugnar i original, några Gustafsberg,  finns kvar i byggnaden.

Byggnaderna ligger kringbyggda runt den kullerstensbeklädda gården vilket bidrar till en kulturmiljö som man upplever med behagfulla rysningar. Mitt på gården står också ett gammalt
vårdträd som planterades när byggnaden uppfördes för 240 år sedan. Tiden och århundradena står stilla.

På sommaren äter vi frukost på verandan eller i trädgården.Brännkyrkagatan 110, Stockholm, hotel@hellstensmalmgard.se, tel: +46 8 46505800