Brännkyrkagatan 110, Stockholm | hotel@hellstensmalmgard.se | +46 (0) 846 505 800

SV

Our hotels

ÄTA & DRICKA/RESTAURANGER SÖDERMALM

FIKA

Det finns gott om trevliga ställen att fika på i Stockholm och kanske i synnerhet på Söder. På Bysistorget, inte långt från Hellstens Malmgård hittar du Kaffebar – ett favoritställe för många Söderbor, med fantastiskt gott espressokaffe att njuta tillsammans med en bulle eller en macka. Åt andra hållet, mot Hornstull, ligger Café dello Sport – ett italienskt ställe där du kan få en riktig espresso och italienska dolci. Där kan du också äta en av stans godaste pizzor. Fortsätt ner mot Hornstull och möts av det stora utbudet av caféer och restauranger i några av Söders mest spännande kvarter.

LUNCH

När Du har fikat klart och gått runt och tittat i affärer och upplevt Stockholms många sevärdheter, så smakar det nog gott med en lunch. Ett viktigt tips är att göra som stockholmarna gör, låt lunchen bli huvudmålet. Då kan du också spara pengar. De restauranger som är öppna för lunch kan ofta erbjuda ”dagens rätt” för mellan 90–150 kronor.  Då få Du en fantastisk måltid för halva priset.

Om du tar dig ner till Hornstull möter du ett myllrande utbud av restauranger. Varför inte titta in på Hornhuset, där moderna arkitektur ramar in flera populära restauranger. Den som vill ta det lite lugnare kan passera myllret och gå ner mot vattnet på Bergsunds strand och äta hemgjord soppa eller en god lunchmacka på Vurma.

MIDDAG

När så kvällen kommer och du vill prova några spännande restauranger som du kan berätta om för grannarna därhemma, så har Södermalm ett stort utbud av kvalitetsrestauranger.

Vid middagsdags rekommenderar vi vår egen restaurang några kvarter bort, vid Mariatorget. Mellan den unika glasfasaden och tegelmurarna från de tidigare metallverken hittar du Hellstens Glashus Restaurant and Bar. En familjär restaurang med stort hjärta och hög kvalitet där allt lagas från grunden. De hisnande sju meter från golv till tak skapar en unik atmosfär i denna extraordinära lokal på Södermalm runt hörnet från Mariatorget. Med ett golv bestående av tusentals år gammalt urberg vågar vi säga att det är det äldsta golv du någonsin kommer att stå på medan du beställer en drink.

Vid Bysistorget, ett par stenkast från hotellet, ligger Häktet, inrymt i det gamla bysättningshäktet där skuldsatta en gång hölls fångna. Rustik miljö möter där vad vi kan kalla en modern klassisk meny. Nere vid Hornstull finns ett stort utbud av restauranger med olika inriktning. Asiatisk mat på Bistro Barbro, kanske? En ovanlig sushi på Akki Sushi? Eller kanske bara en hamburgare på KÄK. Om du är på promenad mot Gamla stan, kan du med fördel stanna vid Slussen och äta god, svensk husmanskost på Blå Dörren.

Om du inte är höjdrädd och sugen på att äta middag med utsikten över Stockholms horisont som fond, har du tur att vara på Söder. Här finns nämligen de två restauranger som har Stockholms mest spektakulära utsikt – Gondolen och Himlen.

SEVÄRDHETER I STOCKHOLM

SEVÄRDHETER I STOCKHOLM Det är inte vår intention att skriva en hel Stockholmsguide för det finns flera utmärkta sådana att köpa. Men vi vill bara…

Läs mer

SHOPPING SÖDERMALM

SHOPPING SÖDERMALM Söder erbjuder mycket bra shopping och det finns många guider till kul shopping. Vi vill slå ett slag för vintage och second-hand. Det…

Läs mer