Brännkyrkagatan 110, Stockholm | hotel@hellstensmalmgard.se | +46 (0) 846 505 800

SV

Our hotels

SEVÄRDHETER I STOCKHOLM

Det är inte vår intention att skriva en hel Stockholmsguide för det finns flera utmärkta sådana att köpa. Men vi vill bara kort berätta om vad vi tycker att man måste se i Stockholm; Gamla Stan och vaktavlösning vid Kungliga Slottet. På sommaren är det extra spännande med en beriden vaktavlösning från det Kungliga Kavalleriet. Om man har riktig tur kan man se någon från den kungliga familjen i publiken.

Vasamuseet med det bärgade regalskeppet Vasa, är ett måste. Likaså Skansen, världens första utomhusmuseum, med gamla byggnader och miljöer från alla delar av Sverige. Här får man på ett spännande sätt ta del av hur människor verkade och levde förr, hur de t ex blåste glas, snickrade eller tryckte förr i tiden. 

Det finns många muséer med fantastiska och världsberömda samlingar; Moderna Museet, Nordiska Museet, Nationalmuseet, Etnografiska Museet, Tekniska Museet. 

Den vackraste utsikten kan ni njuta av från Monteliusvägen som ligger uppe på berget bakom Mariatorget, gå uppför trapporna där och bli hänförda av utsikten över Gamla Stan och Stadshuset på andra sidan Riddarfjärden.

RESTAURANGER SÖDERMALM

ÄTA & DRICKA/RESTAURANGER SÖDERMALM FIKA Det finns gott om trevliga ställen att fika på i Stockholm och kanske i synnerhet på Söder. På Bysistorget, inte…

Läs mer

SHOPPING SÖDERMALM

SHOPPING SÖDERMALM Söder erbjuder mycket bra shopping och det finns många guider till kul shopping. Vi vill slå ett slag för vintage och second-hand. Det…

Läs mer